Om Oss

Sandnes Opera- & Operettekompani er et samarbeid mellom organisasjonene Sandnes Operakor og Sandnes Symfoniorkester.

Sandnes Operakor

Sandnes Operakor har drevet med korsang og sceniske oppsetninger siden høsten 1984. Fra 2000 har korets aktivitet hovedsaklig vært knyttet til Sandnes kulturhus, hvor koret har arrangert og medvirket i flere oppsetninger av både opera, operette, musikal og ballett. Høsten 2001 tok en gruppe ildsjeler i koret initiativ til den månedlige konsertserien Operakafé. Kaféene arrangeres i samarbeid med Sandnes kulturhus og har blitt en stor suksess. Ved noen av arrangementene har koret både bidratt med egne innslag og sunget sammen med solister. Dirigent er Kersti Ala-Murr.

Sandnes Symfoniorkester

Sandnes Symfoniorkester er det nye navnet en av byens eldste musikkinstitusjoner, stiftet i 1895. Frem til 1. august 2012 var navnet Sandnes Orkesterforening. Orkesteret har i dag ca. 60 medlemmer sammensatt av profesjonelle musikere, musikkarbeidere og amatører. Symfoniorkesteret har et høyt aktivitetsnivå med 10-15 konserter/forestillinger i sesongen.  Disse spenner fra tradisjonelle symfonikonserter, opera, ballett til barne- og skolekonserter.

Orkesteret har ingen fast dirigent, og henter dermed inn både dirigenter og solister av høyt nivå til de ulike prosjektene. Av disse kan nevnes; Jan Bjøranger, Odd Sveinung Johnsen, Dag Nilssen, Per Kristian Skalstad og Morten S. Wensberg.

Les mer på: http://www.sandnessymfoniorkester.no/